top of page

Villa Interno

Villa Interno is een familiebedrijf opgericht door Filip Van Laeken. Wat begon met de verkoop van meubels groeide al snel uit tot het creëren van uitgebreide op maat gemaakte producten. Villa Interno is uw ideale partner voor keukens, maatwerk en meubelen van het allerhoogste niveau. Het familiale karakter van het bedrijf komt tot uiting in het persoonlijke advies en de individuele aanpak van elk project. De ambitie is altijd om ongeëvenaarde interieurs te creëren met de juiste sfeer om van elk huis een echt thuis te maken

Missie visie

De ambitie is en is altijd geweest om op maat gemaakte keukens van hoog niveau te creëren die uitblinken door hun hoogwaardige vakmanschap, hun verfijnde klasse, hun verfijnde afwerkingen en de premium kwaliteit van de gebruikte materialen. Van sokkel tot werkblad, van apparaten tot kasten en fronten. Met aandacht voor blijvende schoonheid en oog voor de stijl van je woning

VI focus.jpg
Keukeninrichting A detail.jpg

Intro

In een samenleving waar identiteit en ergonomie centraal staan, streeft men naar optimaal gebruik. Dit geldt ook voor traditionele handgrepen. Ook hier ontvouwt zich een drempel. Door hierop in te spelen ontstaat een ontwerp dat qua identiteit en ergonomie een meerwaarde biedt voor de gebruiker en zijn omgeving.

Focus

In dit project ligt de focus op de zoektocht naar de integratie van exclusieve handgrepen in een high-end keukeninterieur. Daarbij wordt gezocht naar een manier om verzonken en half verzonken handgrepen te integreren die esthetisch en ergonomisch verantwoord is. Materiaalkeuze en productietechnieken zijn van groot belang om aan te sluiten bij de waarden en normen van Villa Interno.

Uitdaging

Het bezoeken van verschillende keukenbouwers heeft belangrijke inzichten opgeleverd. De laatste jaren zijn er verschillende trends op het gebied van handgrepen. In moderne keukens wordt vaak push-pull gebruikt en komen handgrepen op het oppervlak vaker voor. Meer exclusieve keukens gebruiken echter externe handgrepen gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierbij is het belangrijk om te focussen op apparaten als de koelkast en vaatwasser waarbij ergonomie voorop staat. Bij Villa Interno is er nog geen vast merk-DNA, waardoor het een uitdaging is om een eigen stijl te realiseren.

keuken combi 3_overzicht.effectsResult.png

Schetsen

In overleg met de opdrachtgever zijn we op zoek gegaan naar het juiste ontwerp. Op basis van schetsen en prototypes komen we tot een ideale oplossing. Zo kunnen we makkelijk communiceren met de klant. Na de schetsen gaan we snel verder met prototypes om de fysieke vorm beter weer te geven.

Prototyping

Door het exclusieve marktsegment blijven de productieaantallen vrij laag. Dit schept enige beperkingen op het gebied van materiaalkeuze en productietechnieken. Door onderzoek zijn we erachter gekomen welke materialen geschikt zijn. Het is altijd belangrijk om een kwalitatieve uitstraling te behouden.

WhatsApp Image 2022-08-25 at 4.49.21 PM.jpeg
Studio Need.IO_eindwerk_VI2.jpg

Materiaal

Uit onderzoek naar verschillende materiaalsoorten zijn er enkele materialen die de voorkeur hebben op het gebied van hygiëne en bewerkbaarheid. De gepercipieerde waarde blijft hierbij belangrijk.

Corian/Aluminium

Corian is een zeer sterk materiaal dat naadloos verlijmd kan worden. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Corian is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Aluminium is een zeer licht materiaal waar gemakkelijk mee te werken is. Daarnaast is het ook nog eens corrosiebestendig en heeft het een antibacteriële werking

Draaideuren

Voor de draaideuren is het de uitdaging om met een verzonken handgreep voldoende grip te creëren. Er is gekozen om te werken met een symmetrische indeling die twee draaideuren naadloos met elkaar verbindt. Op de achterkant is er een dunne laag fineer die doorloopt achter het handvat

Koelkast

Bij de opbouwgrepen ligt de nadruk op de goede grip voor bijvoorbeeld koelkasten als vaatwassers. Door middel van het frezen van een gleuf in de handgreep kan deze gedeeltelijk in het front worden verzonken.

Lades & Vaatwasser

Voor de lades is gekozen voor een verzonken handgreep. Deze zijn volledig verzonken en komen gelijk met het corpus van de kast. Het handvat vloeit mooi samen met de rest van de lade, waardoor de strakke lijn behouden blijft.

Villa Interno.JPG
bottom of page