top of page

Kruidenrek

Voor "Week van de Smaak" in Roeselare heeft Studio Need.IO een uniek kruidenrek ontworpen. Het rek is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch en speels van aard. Het ontwerp bestaat uit een metalen constructie die verschillende hoogtes heeft, waarop verschillende kruiden kunnen worden tentoongesteld. Dit maakt het mogelijk om een diverse en kleurrijke collectie kruiden te presenteren, zowel binnen als buiten.

Het kruidenrek kan dienst doen als decoratie of als room divider, afhankelijk van de context. Door de fijne staven waarop de kruiden rusten, kunnen ze op een subtiele manier meebewegen met de wind. Dit geeft het geheel een speelse touch en creëert een organisch en levendig effect.

E780F8E5-96BA-44DD-84BB-27CE35D591F9_edited.jpg
DSC06389.JPG
DSC06498.JPG
DSC07036.JPG
DSC07029.JPG

Productie

Voor dit project was het van groot belang om te werken met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de weersomstandigheden, omdat het kruidenrek ook buiten gebruikt zou worden. Om deze reden werd er gekozen voor volkern platen als basis, aangezien deze platen zeer duurzaam zijn en goed bestand zijn tegen weersinvloeden.

Vervolgens werden gelakte metalen buizen gemonteerd op de volkern platen, waarop de metalen schijven werden bevestigd om de plantjes op te laten rusten. Door gebruik te maken van bouten kan het kruidenrek eenvoudig gemonteerd en eventueel gedemonteerd worden.

Het ontwerp van dit kruidenrek beperkt zich niet tot alleen het etaleren van kruiden, maar kan ook gebruikt worden voor het presenteren van diverse andere producten. Hierdoor is het kruidenrek veelzijdig inzetbaar en geschikt voor verschillende doeleinden.

bottom of page