top of page
front 2_edited.jpg

Eclisse

Deze naam komt van een zonsverduistering die een zonsverduistering is. Als dat gebeurt is het felle zonlicht weg maar is er een cirkel van licht te zien. Mijn lamp heeft een soortgelijk effect dat ook aangepast kan worden aan atmosfeer en ruimte.

PET_3077_edited.jpg
Schermafbeelding 2022-09-11 105922.png

structuur

zacht

eenvoud

verfijnd

Filosofie

Als het om licht gaat, ga je ervan uit dat het afleidt, dat je er hoofdpijn van krijgt en dat het slecht is voor de ogen. Maar waarom wil iedereen licht?


Verlichting werkt in op de emoties van mensen. Het is iets wat we nodig hebben, niet alleen om functionele redenen. Licht kan veel doen met je emoties. Door te werken met zacht indirect licht en zachte vormen te creëren op muur of plafond creëer je een rustige warme ruimte.

PET_3070.JPG

Concept

Eclisse is een verlichting die vooral de focus op het licht houdt, omdat dit een basisbehoefte is. Iedereen heeft licht nodig, daarmee wil ik ze de rust van het licht laten ervaren. 
De vorm gaat op in de ruimte.
Met zijn warme kleur en zachte vormgeving straalt het rust uit en dat is een belangrijke waarde in ons leven. De bediening is een heel gevoelsmatig iets, want je kunt zelf de lichtvlakken verzachten of vergroten door een fysieke handeling. 

Rotatie

Om het licht aan te passen is een fysieke handeling nodig. De bovenste kelk moet bijvoorbeeld worden gedraaid. Wanneer je tegen de klok in draait, beweegt de kelk omhoog en creëer je dus grotere lichtvlakken. Wanneer u met de wijzers van de klok meedraait, daalt hij tot u een punt bereikt waar geen licht meer is.

Afstandsbediening

Met de afstandsbediening kun je de lamp aan en uit zetten. Er zit geen dimfunctie bij, want als je de kelk uit- of indraait krijg je een soort dimming. Dit komt doordat er minder of meer licht kan ontsnappen.

PP-spuitgieten

Lasersnijden van staal

Polypropyleen is gemakkelijk te spuitgieten waardoor de kosten laag blijven. Omdat ik ervoor kies om spuitgieten toe te passen, zijn de verbindingen al geïntegreerd in het ontwerp. Dit betekent dat er nauwelijks nabewerking hoeft te gebeuren.

Doordat ik voor deze bewerking kies, gaat het snel in productie. Zowel de grondplaat als de lamphouder moeten gelaserd worden. Als finishing touch moeten ze ook nog opgevouwen worden.

bottom of page