top of page
Studio Need_edited.jpg

Umbrosa

De schaduwoplossingen van Umbrosa zijn een duidelijk statement van zowel elegantie als ingetogen eenvoud, dit alles gecombineerd met een ongekende ergonomie die 'easy to use' naar een hogere dimensie tilt. Alle onderdelen zijn gemaakt van duurzaam geanodiseerd aluminium, UV-bestendige materialen en stoffen van de allerbeste kwaliteit. Dit alles zorgt voor een langdurige schaduw, jaar na jaar.

Missie visie

"De mooiste parasols ter wereld." Umbrosa werd opgericht met als enige missie een icoon of merk uit te stralen dat de beste parasols wereldwijd vertegenwoordigt. Umbrosa streeft naar unieke innovatieve parasolontwerpen met als doel een iconisch imago en high-end uit te stralen. Met zowel hun vaste series als hun UX series, proberen ze steeds meer gebruikers en klanten te bereiken met hun ontwerpen.

Versa UX cantilever umbrella SAND LR - 1_edited.jpg
Infina residentieel.jpg

Intro

Het doel van Umbrosa is om 's werelds mooiste en beste parasols te produceren. Nu ze daarin geslaagd zijn, is het tijd voor de volgende stap. In een wereld van digitalisering waar gebruiksgemak geoptimaliseerd is, probeert Umbrosa nu haar eerste stap te zetten richting technologie. Het doel in dit project is om het evenwicht te vinden tussen het sterke imago van Umbrosa en de toegevoegde waarde van technologie. Daarbij is het belangrijk om de waarden en normen van Umbrosa te behouden.

Focus

Dit project richt zich op de integratie van technologie in bestaande Umbrosa-producten. Het is niet de bedoeling om een volledig nieuwe parasol te creëren, maar wel om een meerwaarde te geven aan de unieke ervaring.

Brainstorm

Tijdens de conceptgeneratie werden verschillende ideeën gegenereerd. Het begrip technologie kan zeer ruim worden opgevat, waaruit talrijke ideeën zijn voortgekomen. Productie, haalbaarheid, marktpotentieel, enz. zijn minder belangrijk. Na honderden concepten te hebben gegenereerd, werd besloten verder te werken aan meer concrete onderwerpen

Studio Need_edited.jpg

Uitdaging

Na bij het uitleggen van de mogelijke mogelijkheden lag de focus op automatisering.

 

Gebruiksgemak staat centraal binnen Umbrosa. Om deze waarde te versterken is gekozen om een volautomatische parasol te ontwikkelen.

 

Hier ligt de focus op één bepaalde parasol, namelijk de Versa UX.

 

Aangezien deze parasol het vlaggenschip van Umbrosa is, is besloten om dit type eerst te automatiseren.

PROTOTYPE UMBROSA.jpg

Testen

Tijdens het testen van de verschillende principes werd contact opgenomen met verschillende motorbedrijven. Bohez, een bedrijf dat gespecialiseerd is in aandrijftechniek, gaf nuttige feedback om samen tot een goede oplossing te komen. Hierbij werd gekeken naar de voor- en nadelen van elk systeem. Krachtberekeningen zijn nodig om de juiste componenten te selecteren. Bij Umbrosa werden basismetingen gedaan van de trek- en duwkrachten die op de parasol inwerken. Er werd rekening gehouden met extreme situaties, zodat het systeem bestand is tegen mogelijke overbelasting.

PROTOTYPE UMBROSA.jpg
translatie mech.jpg

Rotatie

De werking van de rotatie is als volgt: Een motor draait een spindel omdat de spindel de spindelmoer heen en weer draait. Het is precies deze beweging die een geleider heen en weer trekt wat resulteert in een rotatie van de kop.

Translatie

De translatie is een heel eenvoudig concept: de motor aan de bovenkant draait de spindel, waardoor de spindelmoer op en neer beweegt. De spindelmoer zit vast in het handvat van de parasol. Op deze manier kan de ophangarm van de parasol eroverheen glijden om deze glijdende beweging te creëren.

bottom of page